Boeken

9789048829224 kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ONTBIJT, recepten en verhalen voor in de ochtend

Op Instagram is elke foto van een bakje havermout een instant hit, de ontbijtzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en McDonald’s experimenteert met een all-day breakfast. Kortom: ontbijten is hot. En dat terwijl het ochtendmaal in de middeleeuwen nog gold als en teken van gulzigheid. In ONTBIJT duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer is het ontbijt als maaltijd ontstaan? Wat is er sindsdien veranderd? En waarom is het nu opeens ‘the hippest of all meals’? Daarnaast gaat Grimm op zoek naar de lekkerste gerechten voor in de ochtend, vertelt ze hoe ze zijn ontstaan én hoe je ze het beste kunt bereiden. Van het perfect gekookte ei tot een full english breakfast. Van een boterham met pindakaas van Jonnie Boer tot de favoriete koffie van Beethoven. En van de ultieme nasi goreng tot klassieke eggs benedict.

Desire - reflecties van een topchef heruitgave

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESIRE – Reflecties van een topchef
De belangstelling voor de luxe-editie van DESIRE was zo enorm, dat het boek binnen 48 uur na de presentatie (mei 2014) was uitverkocht. Omdat het om een limited edition ging, zal de luxe-editie niet opnieuw worden uitgegeven. Om toch tegemoet te komen aan de overweldigende vraag naar het verhaal achter de schermen van Sergio Hermans bestaan als topkok, hebben we ervoor gekozen om een heruitgave van de verhalenbundel te publiceren. Online bestellen.

 

DESIRE - reflecties van een topchef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESIRE
Een tweedelig boek over het laatste jaar van restaurant Oud Sluis. Voor deze uitgave volgde ik topkok Sergio Herman een jaar lang.

Waarom stopte Sergio Herman in december 2013 met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis? Is zijn wereldwijde succes alle offers waard geweest? En waarom serveerde hij een duif als zijn laatste hoofdgerecht? De antwoorden op deze vragen zijn te lezen in Desire. In het eerste deel staan de 25 mooiste gerechten van het laatste jaar Oud Sluis. Het boek bevat geen klassieke recepturen, maar verhalen over de totstandkoming van de gerechten. Het tweede deel is een leesboek in dagboekstijl. Hiervoor volgde ik Sergio Herman een jaar lang en interviewde hem dag en nacht. Het werden gesprekken over Sergio’s dromen, zijn leerschool en de valkuilen van het vak. Sergio vertelt geëmotioneerd over zijn ouders, over kutmosselen, over stoned zijn van vermoeidheid, over dansen achter het fornuis, over poen, over de verslaving van het creëren en over de illusie van perfectie.

 

CoverPureC kopie

PURE C
Kookboek voor de brasserie van Sergio Herman. Voor dit boek liep ik een week stage bij sterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De foto’s zijn van Tony le Duc. Pure C, Uitgeverij Minestrone 2012. Online bestellen

 

Schermafbeelding 2013-04-17 om 15.38.28

THE NOT-SO-HOLY BIBLE
Dit kookboek bedacht en schreef ik voor de Supperclub. The Not-So-Holy Bible bevat zeven hoofdstukken met receptuur waarin steeds een link wordt gelegd naar de Bijbel. Naast de corporate chefs van Supperclub werkten er ook twaalf bekende sterrenchefs mee aan het boek waaronder Jonnie Boer en Sergio Herman. The not-so-holy Bible (2012). Online bestellenKlik hier voor de trailer.

 

SmaakvanProfessional

DE SMAAK VAN PROFESSIONALS
Voor deze uitgave interviewde ik in opdracht van Unilver sterrenchefs Peter Goossens en Onno Kokmeijer. De fotografie is van Remko Kraaijeveld. De smaak van Professionals, Unilever Foodsolutions (2010).

 

1001004004439869

ITALIAN INSPIRATION
Voor dit kookboek beschreef ik in opdracht van Miller Media de geschiedenis van de Italiaanse keuken. Italian Inspiration, Miller Media (2005).

 

lyrich

LYRISCH OVER ETEN
Deze dichtbundel bevat mijn selectie eetgedichten uit de Nederlandse poëzie.  Lyrisch over Eten, de lekkerste gedichten uit de Nederlandse poëzie. Uitgeverij De Bezige Bij / Thomas Rap (2004). Online bestellen.