Column: Honger naar hollywoodSchermafbeelding 2013-04-26 om 14.01.01

Het klinkt natuurlijk walgelijk blasé, maar er zijn echt momenten dat ik al die truffel en champagne opeens niet meer kan zien. Die momenten heb ik overigens uitsluitend als a) ik mezelf op een slechte dag in een winkelruit bekijk. Of b) ik een kater heb. Maar toch. Op dat soort momenten droom ik heel even van een leven als Hollywoodster met uitsluitend raw salads en flesjes mineraalwater. En op dat soort momenten lever ik me over aan mijn geheime hobby: googelen naar de eetgewoontes van celebs (ik wéét het, maar ik kom er tenminste eerlijk voor uit).

Zo weet ik dat Gwyneth Paltrow haar detoxcoach Dr. Alejandro Junger vaker ziet dan haar eigen man. Dat Adriana Lima negen dagen voor ze de Victoria’s Secret-show loopt uitsluitend proteïne shakes drinkt. Dat Madonna een hekel heeft aan uit eten gaan (“I don’t really eat food in restaurants. You can never be sure what’s in it, can you?”). Dat Blake Lively twee keer zo veel vezels eet als de gemiddelde mens omdat ze anders een dikke buik krijgt. En vooral: dat Jennifer Aniston al haar maaltijden thuis laat bezorgen.

Dat laatste is precies waar ik van droom als ik weer eens vijf avonden achter elkaar uit eten ben geweest. Even geen vijfgangen tijdens de lunch en zeven tijdens het diner, even geen boodschappen doen en even niet zelf koken, maar een kok die extreem gezond kookt en alles thuis aflevert… En toen was het daar opeens. Een mail van Delipure, een gloednieuwe traiteurservice die complete dagmenu’s aan huis bezorgt. Of ik een week lang hun ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes wilde testen. Ik mocht uit drie programma’s kiezen: PureDining, PureLite of PureLifestyle. Ik koos de gezonde PureLifestyle met lichte en biologische gerechten, want dat vond ik de meest Hollywoodwaardige oplossing. Een paar dagen later begon mijn leven als ster. Elke avond werd er een zilveren koeltas vol gezonde maaltijden, prachtig verpakte broodjes en heerlijke tussendoortjes aan mijn deur gebracht. Alleen al dat ontbijt: meergranenbrood met in thee gemarineerde zalm, tomaat en zonnebloempitcrème met een smoothie van meloen, appel en tarwegras. Een ambachtelijke notenreep met gojibessen met een smoothie van noten, sinaasappel en passievrucht. Of biologische Waddenkwark met blauwe druif, ananas en vruchtengranola en een smoothie van avocado en ananas. En dan was het nog maar acht uur ‘s ochtends.

Het feest ging gewoon verder met elke dag een andere biologische salade en ’s middags de meest geweldige snacks. Een volkoren vijgenmuffin met lavendelroom bijvoorbeeld. Groene asperges met dip van citroenricotta. En soep van geroosterde tomaten met kokosmelk en limoenblad. En ik hoefde het alleen maar op te warmen! Mijn week Delipure eindigde gisterenavond. Met een belachelijk lekkere snoekbaarsfilet in kokos- en gembersaus met gegrilde groenten en wilde biologische rijst. En bavarois met fair trade koffie met geroosterde amandelen toe. Eeuwig ben ik ze dankbaar, de mensen van Delipure. Een week lang voelde mijn huis als een all inclusive resort, heb ik niet na hoeven denken over boodschappen en voelde ik me een soort Jennifer Aniston. Maar nu wil ik als de sodemieter weer uit eten.

Deze column is verschenen in Beau Monde (2012).