Over Mara Grimm

De mooiste liefdes ontstaan aan tafel. De beste verhalen worden verteld bij een goede fles wijn. En die ene bouillabaisse kan je je leven lang bij blijven. Precies daarom schrijf ik graag over eten. Van sterrenrestaurant tot oorlogskeuken. Van Prada-koekjes tot braadworsten. En van de bieten van Alain Passard tot het brood van de bakker op de hoek: zolang het lekker is, is het een verhaal waard.

Nadat ik negen jaar voor restaurantgids Lekker heb geschreven, werk ik sinds 2010 als freelance culinair journalist in Amsterdam en Parijs. Mijn interviews, columns en verhalen kun je op regelmatige basis lezen in ELLE ETEN, LINDA, RADAR en VOGUE. Daarnaast maak ik boeken. Op dit moment werk ik aan een uitgave over mijn favoriete restaurants in Amsterdam en aan een nieuw boek voor topkok Sergio Herman. Beide uitgaven verschijnen najaar 2018. Wil je meer weten over mijn opleiding en achtergrond? Klik hier voor mijn Curriculum Vitae.`

Schermafbeelding 2018-01-12 om 14.15.25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“NOOIT EERDER DOOK EEN SCHRIJVER ZO DICHT ONDER DE HUID VAN EEN STERRENKOK.” –
Esquire over Desire

“SOMS VERSCHIJNEN ER BOEKEN WAARVAN JE NIET WIST DAT JE ZE EIGENLIJK ALTIJD AL GEMIST HEBT. ZO’N BOEK IS ONTBIJT VAN MARA GRIMM.” – Het Algemeen Dagblad over Ontbijt.

“VOL HUMOR, IN DUIDELIJKE TAAL EN MET VEEL KENNIS VAN ZAKEN. HET IS ECHT EEN PLEZIER OM ALLES TE LEZEN.” – Het Parool over Ontbijt.

“DE ZOEKTOCHT NAAR MAGIE VAN EEN MAN DIE FASCINEREND KAN KOKEN, OPGETEKEND DOOR EEN VROUW DIE ADEMBENEMEND KAN SCHRIJVEN.” – Delicious. Magazine over Desire

 

 

Mara1_Fotor

Mara2_Fotor

Schermafbeelding 2018-01-12 om 14.13.21